Wednesday, 28 November 2012

Warded..


 
Aqil demam da 4 hari.. tapi on-off... kejap ok kejap kang panas sangat.. since ari sabtu masa g family day lg.. siang tu ok je main air pantai.. malam tu dia mula da demam.. awal2 pagi tu nangis je n start mcm tersentak2... da seriau da ummi dia ni.. jam2 tu jugak kuar p cari klinik dengan harapan ade la klinik 24 jam kat PD.. at last jumpa gak.. lega sekejap

991/36, Jln Pantai Batu 1, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan
06-647 2211

masuk2 tu masa registration, awal2 kerani kaunter tu da sound 'caj mahal ni ye kak sebab datang awal2 pagi (masa tu dlm kul 4 pagi..)'.. x kesah la janji keadaan aqil akan ok

masuk bilik doc, doc letak tangan kat dahi aqil n terus decide nk bagi ubat apa... without taking aqil's temperature properly which is quite high at that moment...x puas ati gak ni.. nurse masuk ubat vuntut.. sambil2 tu lap aqil ngn tuala basah.. done with that.. masuk balik bilik doc.. ingatkan doc nak bagi explanation or nak check temperature semula.. rupa2nya, itu je la treatment yg kitorang dapat.. overall charge for that is service + ubat  is RM100...wat the F!!!!

hubby da marah2.. bukan sebab bayar mahal tp kitorang rasa bayarn x setimpal dgn check ala2 kadar camtu.. siap doc tu sound lagi kitorang ni cerewet.. WTF kali ke-2!! bengang ko.. ubat busuk giler.. bagi aqil sekali je..pastu takut nk bagi sbb xleh nak tengok expired date..da tertampal ngn sticker klinik..

isnin tu aqil da ok skit.. tp siapa menduga, awal pagi selasa tu, temperature naik sekali lagi.. this time goes 39.5deg.. masuk ubat vuntut. selepas 1 jam, x turun2 jugak, terus bwk g A&E.. terus check temperature n aqil dimandikan awal2 pagi tu... menangis mcm nak hilang suara.. sedey ummi dia..tp xpe asalkan dia ok.. terus set appointment ngn paedtrician.. 

hmmm.. lung infection - warded - both aqil n ummi of cos..

4days - tuesday to friday - makan tido makan tido je dua2 orang ni

bila bley discharge - nak pengsan tgk bill!!!!
 

Read More

spend time ngn aqil kt 'hotel'

Read More

Monday, 19 November 2012

.S.T.R.E.S.S.

tengah angin satu badan ni..
da 2 bulan gaji x masuk..
oiiii.. orang sumber..
tolong la buat keje betul2

keta nak gerak
nak kena tuang minyak
tuang minyak kena ade duit
kalu la boleh tuang air jerr

aku keje, anak2 aku hantar nurseri
cukup bulan owner da mintak duit
bulan lepasnya yuran..
gagah lagi aku nk korek2 laci..
selak2 baju kot2 ade duit terselit sana sini

bulan ni da xde tempat nk korek, nak selak..
walau x pakai dapor arang..(motip???)
dapor kena berasap jugak kan
xkan nak melantak megi je ari2

bil air bil api bil tepon bil keta bil bil billll
bila bley bayar??
cukup2 la aku tunggak sebulan da
takkan nk tunggak 2 bulan plak
seb baik astro da lama aku banned

ni yg aku stress bila aku stress ni
mula la susu nk merudum..
weiii susu..
ko jgn la buat hal time2 camni
duit da xde nak bayor seperti di atas tu..

tension!!!!!!!!!!!
Read More

happy sunday

 

senang betul aku upload gambo skang.. aritu rasa cam leceh je. nk kena connect cable, install Kies dulu.. tp kalu guna Kies tu, xleh nak review gambo dulu sebelum upload.. which is aku rasa sgt xbest. sbb kena upload trial n error.. kot kena gambo yg memang ko nak upload, ok la kan.. tp berapa lama mau trial n error..

bila explore hp, maka terjumpa la application yg aku download tp x blajo abis lg cmne nak guna. benda alah ni laaaaa..

 
senang jerr... pilih2 gambo..shake2 hp.. upload terus ke blogger/facebook/twitter etc....

wording ni suem taip kat PC laaaaa..

xmampu nak berIpad, berGalaxy bagaiii..
camni je la yang mampu..

best juga..

Read More

Thursday, 15 November 2012

Bday Celebration

 

rabu baru-baru ni, 14.11.2012 adalah ulangtahun kelahiran alya yg kedua.. ayah belanja rainbow cake.. yummy..ummi yg teringin sgt. kebetulan pulak ayah belikan.. sedappp

tapi arini, budak bucuk ni demam.. muntah-muntah teruk malam tadi.. pagi ni da bagi ubat. so, da ok sikit.. petang nanti kalu still panas, kena la ke klinik. stok ubat demam kat umah da nak abis.

Read More

Thursday, 8 November 2012

Monday, 5 November 2012

Isnin Yang Kelam Kabut


sejak-sejak keje ni, aku rasa wiken da mcm xde makna jugak.. bezanya, sabtu da ahad x yah g keje, x yah anto anak2 g nurseri..

but still kena bangun awal2 pagi... nk kejarkan seminggu punye  keje2 umah yg x ter'catch up' lagi..

buat bekpes dulu, basuh baju bajan, sapu mop lantai, kemas2 dapur yg during weekdays kemas ala kadar je.. sidai baju, potong rumput yg sekangkang kera kat depan umah tu.. yg paling x menahan, lipattt kainnnnn.. berbakul2 tau tak.. hasil tuaian baju aku 5 beranak kat umah ni.. fuhhh.. lap peluh lap peluh.. bila da lipat tu..amik ko..sorang sebakul baju..pengsannnn

sambil2 memenuhi jemputan kawin juga wiken2 ni kan.. misi ke tesco cari barang dapur, susu, diapers bebudak, buah2an nk buat puree aqil.. 

sebab tu aku kata wiken ngn weekdays sama je..weekdays aku sebuk ngn keje opis. wiken sibuk ngn keje umah plak.. hmm.. boleh x nak mintak cuti rehat???

sebab penat sangatttt.. maka, pagi ini aku terlewat bangun.. da terjaga jam bunyi kul 4.30..tp selamba je aku tido balik.. tau2 je da kul 5.20.. kelam kabut mcm charlie chaplin la aku jawabnya.. but.. still manage masak nasi, sambal sardin, sambal telur, telur dadar, teh o wangi panas, siapkan beg susu, pack bekal puree n susu aqil, pack bekal budak2 berdua.. all done in 30 minutes.. mcm x bernapassss

makanya juga, aku yg lalok2 ni, telah membawa kabel laptop yg aku mati2 ingat charger henpon aku.. dua kali sengal da ni...
Read More

Friday, 2 November 2012

LOVE is....




sanggup buat apa saja kannnn..


happy together..

sanggup buat mcm2 utk yg tersayang

nak berkepit je sepanjang masa

tido pun nk kepit henpon.. rasa rugi kalu xdpt bls msg/ angkat call kannn..

sabar jerr..wpun kena tunggu berjam2


ye...ubatttt.. tp boleh jd racun juga kannn??


senang hati.... makan je sampai gumuk
 
asalkan yg disayang selamat, selesa..




kadang2 blur xtau nak buat ape..

apa2 pun boleh..




























p/s:
sume gambar gugel k
















Read More

~C.I.N.T.A~



Read More

Selektif Ke Aku Ni???


sejak kena stalk giler2 ngn minah psiko tu, aku jadi fobia nak tulis atau upload gambar dlm blog aku.. sebelum update blog, mesti aku berkira2 sendiri.. mencik laaaaaa

ni blog aku, tp rasa mcm xde kebebasan nk berblog.. buatnya dia berjaya menjejaki aku semula..haihhh.. mcm2 da imaginasi aku ni..tinggi ke langit... fb pun da jarang2 bukak. deactivate memanjang.. si psiko tu sebuk dok cilok gambar aku anak beranak.. kalu dijampi bagai, naya la aku..

hmm.. orang lain yg jd punca, orang lain plak yg terpaksa jd mangsa sama.. pengajarannya, nak buat apapun, kena la pikir panjang. jgn pikir seronok yg sekejap tu. jgn dok pikir bahgia korg sorang jerr. pikirkan kesan jangka panjang pada orang keliling korg yg sayang korg.. n yg patut korg lebih sayang.. lain la kalu korang hidup sebatang karaaaa.. lantak korang la nk buat ape!!!!


Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Walk To Remember Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah