Thursday, 8 January 2015

Terjebak sudah....



Resolusi 2015...
Antaranya adalah losing weight.. overweight da lama sangat da ni. 
Da pernah cuba diet tp sebab x konsisten,makanya xde maknanya penurunan sebelum2 ni..
Kesahnya....

Mak mertua yang mula-mula terjebak..dan seterusnya menjebakkan aku
Tq mak sebab sponsor..ngeh ngeh ngeh..
Kalu tunggu aku, memang tak le aku nak melabur banyak untuk turun berat
If only ada duit yang berlebih-lebihan, baru la aku pertimbangkan

So far, da turun 2 kg..
Many more kg to shred away

Jauh lagi perjalanan menurunkan berat badan untuk mencapai berat idaman aku
20++ more kg yang nak kena buang

Stress sebenarnya bila mukmuk sikit ni
Takleh nak ikut trending.. selalu xde saiz..menyampah tauu
Pastu berat je nak bawak badan ni
Da mula sakit2 di bahagian tertentu
Low self-esteem
Banyak yg x best dr yang best
yang bestnya satu je la.. tang makan memang x berkira
So, sekarang aku rasa da penat nak jd mukmuk ni
Da puas makan apa yg aku nak makan

Lagipun umur bukan semakin muda
Kalu tak jaga kesihatan dari sekarang, kang da tua menyusahkan diri sendiri dan orang lain pulak nanti
Jadi niat nak kurus bukan semata nak cantik.. tapi nak fit, nak sihat dan xmau penyakit tiga serangkai tu ok
Sebab da ada dalam family history, memang berpotensi untuk dapat if x jaga kesihatan betul2

eh..lupa plak nak bagitau terjebak dengan apa..


ni haaaa...

4 comments:

  1. herbalife yer.. pernah ambik gak.. tak tergerak2 pun berat badan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii.. turun lum banyak mana pun ni

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Walk To Remember Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah